Mer hund

Har fått möjligheten att återigen komma och fotografera lite hundar. Och det kommer jag ju aldrig att tacka nej till! Det är faktiskt apkul med det, och det är något jag alltid kommer försöka att göra. Ni skall veta att jag har under en längre tid gått och sett ned på porträttfotografering. Det är inte min grej för fem öre, eller kanske numera bör skriva att det inte VAR min grej för fem öre. Numera är det faktiskt förbannat roligt. Som sagt, har fotat med min Canon 550D sedan tidig vår 2011 och innan dess har jag inte kommit i kontakt med systemkamera mer än de få gånger jag lånade mina föräldrars analoga systemkamera. Annars har det varit kompaktkameror á ”point-and-shoot” som jag haft i näven. Och porträttfotografering har liksom aldrig varit sådär intressant.
Men så hände något, Therese bad mig att fotografera henne för någonting och vips så var man igång och tyckte dessutom att det var rätt okey. Sedan fick man förfrågan från Malin och hennes hund Dinah, vilket gjorde det ännu roligare. Sist så vart jag på promenad med Alexandra och hennes hund Ior och man upptäckte att man faktiskt såg fram emot att ta upp kameran. Till råga på allt så har jag tagit och pratat med min brorson som tyckte att det skulle vara roligt att ställa upp som modell. Så massa mer porträtt kommer det ju att bli, något som jag ser fram emot.

Märkligt att man faktiskt kan uppskatta så mycket i ett och samma nörderi. Macro är väl det jag brinner lite extra mycket för, om sanningen skall fram. Men vi har också ”wildlife”-fotografering som kan vara förbannat roligt det med och också något jag längtar efter. Att bara ta med sig en ryggsäck med objektiv och termosar ut i skogen och se vad man finner. Sedan så är det också så att jag längtar till lite annat med. En hel del jättemycket annat. Men det kommer ju att komma, jag reagerar lite på min energi i detta då det ibland känns som om jag är en fyraåring som vet att det snart är jul…

Men tillbaka till det där med den sista fotograferingssessionen. Det är så kul att bara komma ut och knäppa loss ett par bilder så det finns inte! Och jag är ju en utpräglad hundmänniska så det blir liksom lite extra roligt.

Det här inlägget postades i Djur, Fotografering. Bokmärk permalänken.