Denna underbara teknik

Så var det dags igen, alltså… Det där med ny mobil är ju inte så lätt. Har ju haft Nokia i alla år, fram till dess jag fick mig en Nokia N95 då jag svor dyrt och heligt att jag aldrig skulle återgå till det märket. Så då bytte jag till en iPhone 4. Trodde inte på något sätt att det där med ”appar” direkt var någonting för mig. Rätt hypat tyckte jag att det var. För med mobiltelefonen skulle jag ju bara ringa med, skicka sms och kanske spela någon enstaka gång. Men ACK vad jag bedrog mig. När jag för första gången var inne i appstore var det som en uppsjö av roliga och (i alla fall de första fem minutrarna) nödvändiga appar som man fick kontakt med. Hux flux var det ju bara att ta fram nallen och titta på Facebook snabbt som bara den. Bankärenden och information var bara ett klick bort. Rädda får i TowerMadness spenderades MÅNGA timmar på. Sedan har det liksom bara rullat på.
Och nu, två år senare efter denna första kontakt var det alltså dags igen. Mitt abonnemang hos Tre gick ut efter 24 månader. Så det var dags att fixa nytt helt enkelt. Så stegade in i deras butik i Nordstan och pratade med en ytterst trevlig säljare och diskuterade snabbt att jag ville byta upp telefonen mot en iPhone 5 med nytt abonnemang. Efter lite tittande i datorn så kom det fram att jag skulle kunna få ta del av ett annat erbjudande. En iPhone 5 samt en iPad (ni vet den där superduper-deluxeversionen med speciell Retina-skärm). Så nu sitter jag här en iPad rikare. Och upptäckte snabbt samma sug som med iPhonen för så länge sedan. Vilket behov jag inte visste att jag hade… Tack och lov är ju det nu då tillfredsställt.

Att hantera bloggen har blivit lite smidigare, tack vare att wordpress-appen till iPad är hysteriskt lättöverskådlig och mer användarvänlig än iPhoneversionen. Spela TowerMadness HD är numera inget mindre än ett sant nöje. Bejeweled HD är exakt detsamma… Det är så hysteriskt smidigt att kunna sitta med den i soffan och surfa snarare än att antingen bära dit datorn eller gå och sätta sig vid skrivbordet. Samt det faktum att jag blivit en betydligt coolare farbror då min brorson inget hellre vill än spela på den. En upplevelse som i sig är värdigt ett långt inlägg, men dock inte denna gång.

Det här inlägget postades i Nörderi, Personligt. Bokmärk permalänken.