En läsarfråga

Dom poppar in lite då och då. Denna gång har jag fått frågan varför jag föredrar macro istället för porträtt eller landskap.

Well, till att börja med så gillar jag detaljer. Är det inte ett fibermönster så är det något annat som fascinerar. Jag gillar tanken och idén med att kunna få något så litet som en humla att rymma en hel bild, mer eller mindre. Och ja, jag är lite insnöad på just det där med macro. Men försöker bryta ”ny mark” och ta lite porträtt och landskap emellanåt. Fast vill ju komma åt det som kallas för Wildlife med. Fast det får vänta ett tag, fram tills dess att jag införskaffa ett ordentligt teleobjektiv.

Men när det gäller macro så känns det ibland som om man upptäcker något nytt varje gång man bökar i myllan. Är det inte ett flygfä är det någon annan insekt. Eller en droppe, kanske. Och jag är så glad att jag bytt upp mig rent objektivmässigt. För i och med detta macro så har jag en brännvidd på spännande 160mm (cropfaktorn). Jag är så spänd på vad resten av året kommer kunna erbjuda! En liten bild på hur det såg ut för ett år sedan:
_MG_3553-1

Har ni någon annan fråga? Skriv det bara i kommentarsfältet så återkommer jag så fort jag kan!

Det här inlägget postades i Bloggen, Fotografering, Läsarfråga, Macro. Bokmärk permalänken.