Mer humlor åt folket!

Varit ute under helgen lite, bort från dator och det mesta tekniska saker. Sitter och skriver lite på ett inlägg som jag skrivit tidigare. Det kommer komma upp om någon vecka, då jag behöver fotografera lite speciellt material till dem. Men det är på gång…

Sedan för ett tag sedan så fick jag boken  Humlor i Sverige : 40 arter att älska och förundras över. Har skrivit tidigare om att jag skulle skaffa den, men fick den i påskpresent. Något jag är mycket glad över! Mest för att jag är lite av en nörd och fascineras mycket av dessa varelser, något som bringar glädje när familjen vill få till ett litet ret eller så. Boken i sig är fylld med massa roliga fakta och går igenom de arter humlor vi har, även de två arter som idag är utdöda för oss. Allt vackert illustrerat med detaljrika akvareller. Själv är jag alltid på jakt efter bra bilder på dessa insekter, då det enligt mitt tycke, är det vackraste släkte av insekter.

IMG_6374 IMG_6401 IMG_6424

Jag hyser förhoppning om att komma ut en liten stund idag och leta efter dessa varelser runt Härlanda Tjärn igen. Skall på min brorsons fyraårskalas om några timmar, så hoppas kunna kombinera dagen med två olika fotosessioner. Men vi får se vad som erbjuds!

Det här inlägget postades i Bloggen, Fotografering, Insekter, Macro. Bokmärk permalänken.

1 svar på Mer humlor åt folket!

  1. Pingback: Så var det kalas, då… | amsjo.se

Kommentarer inaktiverade.